Ingegroeide nagel voorkomen en genezen

Een ingegroeide nagel kan bijzonder pijnlijk zijn en wil je daarom natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Het komt met name voor bij teennagels en je ziet het meestal gebeuren bij de nagel van de grote teen.
Hoe ziet een ingegroeide nagel eruit?

Bij een ingegroeide nagel is er sprake van dat deze zich in de huid van je teen drukt en er steeds verder in komt te zitten. Als je er op tijd bij bent kun je de nagel nog zelf behandelen zodat daadwerkelijk ingroeien voorkomen kan worden maar dit is niet altijd mogelijk. Als je er zelf nog wel wat aan kunt doen zijn daar verschillende manieren voor. Je kunt ervoor kiezen de nagel met verschillende natuurlijke middelen te behandelen waardoor deze minder kans loopt te gaan ontsteken en zo alleen nog maar voor meer problemen kan zorgen.

Ingegroeide nagels voorkomen met een corrector

Daarnaast kun je ook kiezen voor de aanschaf van een ingegroeide nagel corrector. Met dit apparaatje zorg je ervoor dat de nagel die steeds dichter naar de huid toegroeit een stukje gedraaid kan worden zodat deze de goede kant op gaat.
Ga ermee verder naar een specialist

Is de nagel al dusdanig ver ingegroeid dat je er zelf niets meer aan kunt doen? Ga er dan altijd mee naar de huisarts of pedicure. Zij kunnen je ermee helpen en als het echt niet gaat dat word je doorverwezen naar de specialist. Mensen die regelmatig last hebben van een ingegroeide nagel of een daarbij optredende ontsteking kunnen dusdanig behandeld worden dat het niet meer terugkomt maar dit is wel een van de laatste oplossingen die toegepast worden.
Wat kun je zelf doen om het te voorkomen?

Een ingegroeide nagel kun je vaak ook makkelijk voorkomen. Zorg er om te beginnen altijd voor dat je je nagels netjes bijhoudt en op de juiste manier knipt. Nagels knippen gaat het eenvoudigst als deze nat geweest zijn. Ga eerst in bad voordat je je nagels knipt. Hierdoor nemen je nagels meer vocht op, worden ze zachter en zijn ze makkelijker te knippen. Knip je nagels altijd goed recht af en zorg ervoor dat je dit niet al te kort doet. Daarmee beschadig je nog wel eens te veel. Te lange nagels zijn ook niet goed en daarmee loop je eerder kans dat ze ingroeien maar inscheuren of bijten is ook af te raden.
Nagel corrector online kopen

Als je een ingegroeide nagel hebt die je zelf nog kunt behandelen is een nagel corrector zeker een goede oplossing. Het apparaat kun je online bestellen. Kijk hiervoor eens op de website van Dermarolling.nl. Zij verkopen tal van verzorgingsproducten waaronder deze corrector. De corrector bestel je snel en eenvoudig. Er zijn diverse manieren om te betalen mogelijk. Zo kun je zelf kiezen wat je het makkelijkst vindt. Je bestelling wordt meteen verzonden zodat je deze al de volgende dag in huis hebt en met je behandeling kunt beginnen.