Microsoft Power BI gebruiken voor gegevens visualisatie

Bedrijfsgegevens zijn een waardevol bezit om de markt, klanten en bedrijfsontwikkeling te analyseren. Daarom moet elk bedrijf de gegevens correct kunnen verwerken en weergeven. De meest aanbevolen software voor datavisualisatie is Microsoft Power BI. Met deze intelligentie software kunnen gebruikers de gegevens verwerken en presenteren met behulp van interactieve grafische afbeeldingen. De gebruikers kunnen de gegevens ook eenvoudig controleren. Deze software kan gebruikt worden op verschillende platformen zoals PC of smartphones. Dit programma is echter behoorlijk ingewikkeld. Sommige mensen krijgen dus wat problemen bij het gebruik ervan. Daarom biedt leerPowerBI.nl trainingen aan voor medewerkers.

De concepten van het Power BI-programma

Via Power BI training kunt u alle functies van dit programma leren gebruiken. Deze software biedt drie werkconcepten waarmee u de gegevens kunt analyseren. Deze concepten zijn Dashboard, Gegevenssets en Rapporten. Via Datasets kunt u de gegevensverzameling importeren en koppelen aan Power BI. Daarnaast zijn de Rapporten dé plek om de data te visualiseren. Datavisualisatie kan in de vorm van grafieken of diagrammen zijn. Het Dashboard presenteert de gegevens informatie en analyse. Gelukkig kan dit programma worden gesynchroniseerd met andere gegevensverwerking programma’s zoals Oracle, MySQL, Dynamic CRM en nog veel meer.

De voordelen van het gebruik van Microsoft Power BI

Power BI is een slimme oplossing voor het verwerken en visualiseren van de data. Dit programma is geschikt voor elke bedrijfsgrootte. Dus, wat zijn de voordelen van het gebruik van dit programma? Ten eerste kunt u dit programma integreren met andere toepassingen. Dan biedt dit programma ook een gepersonaliseerd dashboard. Het dashboard kan worden aangepast op basis van de behoeften van het bedrijf. Bovendien kunt u met deze tool de rapporten eenvoudig publiceren. Dit programma heeft geen geheugen nodig omdat het een krachtige cloud omgeving gebruikt. Ten slotte helpt deze tool u om de gegevens om te zetten in rijkere beelden. Op deze manier verbetert het de zakelijke besluitvorming.