Een Microsoftcursus volgen? Dit kan eenvoudig online!

Tegenwoordig gebruikt iedereen wel Microsoft. Of het nu Word, PowerPoint of Excel is, of meer ingewikkelde programma’s zoals Teams, SharePoint, Access of Outlook. Elk programma heeft een andere functie. Zo is Word natuurlijk voor tekst, Excel voor tabellen en Teams is sinds corona erg populair geworden door de functie om met elkaar te bellen. Veel mensen weten niet welke functie Microsoft allemaal heeft en wat ze inhouden. Daarom is het het overwegen waard om een keer een Microsoftcursus te volgen. 

Waarom? 

Een Microsoftcursus is aan te raden, omdat het je in je werk kan ondersteunen. Meer kennis, betekent dat je creatiever en efficiënter aan de slag kan gaan. Het is niet erg moeilijke stof, maar het zijn simpelweg dingen die je ‘even moet weten’. Waarschijnlijk ben je wel bekend met Microsoft en Word, maar ook de andere programma’s kunnen je kennis geven, waarvan je nu misschien niet weet dat je het best wel goed kan gebruiken. 

Wat houdt het in? 

In zo’n cursus krijg je uitleg van de werking van de programma’s. Daarna begint meteen het toepassen van de kennis. Voor mensen die door corona online moeten werken is een online training Microsoft Teams handig. Hierin leer je optimaal te vergaderen op afstand. Wie veel bestanden op te slaan heeft, kan een Microsoft Sharepoint training volgen. Hierin leer je over het delen, het zoeken en opslaan van documenten. Excel is ook een training waarvan velen die een cursus gevolgd hebben, zeggen dat ze nu niet meer zonder kunnen. Het is namelijk dé tool waarin je makkelijk formules verwerkt en grafieken en tabellen maakt. 


Wat kost een cursus? 

Een online Microsoftcursus begint bij €100 en kan oplopen tot meerdere honderden euro’s. Het is dus wel even overwegen of je hier het geld voor over hebt. Het is een daarentegen een goede investering in de toekomst.