Tandartsen of een endodontoloog nodig in jouw regio?

Niet iedereen vind het bezoekje aan een tandarts even leuk, maar het is wel heel belangrijk. Een tandarts voert meerdere controles uit tijdens de halfjaarlijkse behandeling. Er wordt gekeken naar eventuele gaatjes, het tandvlees wordt gecontroleerd, tandplak wordt verwijderd en nog een aantal dingen. Het laten controleren van deze zaken is belangrijk, omdat het te lang door lopen met complicaties aan het gebit vervelende gevolgen kan hebben. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter dit is voor jouw gebit.

Bezoekje bij de tandarts

Een tandarts is dus eigenlijk een soort dokter die gespecialiseerd is in het gebit van de mens. Een tandarts kan zowel jonge als oudere mensen aan hun gebit. Naast het uitvoeren van normale controles kan een tandarts jou ook helpen bij verschillende problemen aan jouw gebit. Als je bijvoorbeeld een gaatje hebt, zal de tandarts in een speciale afspraak dit gaatje verhelpen. Er zijn veel verschillende soorten tandartsen in Nederland. De keuze ligt bij de patiënt zelf bij welke tandarts zij willen gaan. Woon je bijvoorbeeld in Almere, kan je er voor kiezen om naar Tandarts Almere poort te gaan.

Wat is een endodontoloog?

Een endodontoloog is niet zo bekend onder de mensen als dat een tandarts is. En dat terwijl een endodontoloog wel veel gemeen heeft met een tandarts. Een endodontoloog is eigenlijk hetzelfde als een tandarts, maar weet meer over de binnenzijde van tanden en kiezen. Een endodontoloog richt zich dus meer op bijvoorbeeld wortelkanaalbehandeling. En een tandarts houdt zich naast de binnenzijde van tanden en kiezen ook bezig met de buitenzijde en het tandvlees. Een endodontoloog is dus gespecialiseerd in de binnenzijde van tanden en kiezen en heeft hierdoor een grotere kennis en kunnen in het uitvoeren van bepaalde handelingen die hier betrekking op hebben. Zo heb je ook een endodontoloog in Almere