Hoe je fysio je kan helpen tegen nekklachten in 3 stappen

Niks is vervelender en wakker worden met de gedachte ‘ik heb pijn’. Toch, hoe vervelend het ook is, zal ieder mens wel eens pijn ervaren. Of dit nou rug- of nekpijn is, of wellicht een verrekte enkel. Geen zorgen, er is hulp beschikbaar, namelijk van een fysiotherapeut. Fysio’s zijn getrainde mensen die kunnen helpen om van jouw klachten af te komen. Benieuwd hoe ze dit doen? Lees hieronder meer.

Stap 1: maak een afspraak en ontmoet je fysiotherapeut

Stel je voor: je hebt nekklachten, en je besluit naar de fysio te gaan. Dit is een goed idee! Nekklachten zijn namelijk prima te behandelen door middel van fysiotherapie. Als eerste afspraak zal je waarschijnlijk een intakegesprek hebben en hierbij het hebben over wat je precieze klachten zijn. Vooral nekklachten kunnen vaak van verschillende oorzaken komen en het is wel belangrijk dat je fysio precies weer hoe hij de nekpijn snel en lang voor je kan verlichten. 

Stap 2: het losmaken van je nek

Als de nekklachten zijn vastgesteld, zullen de fysiotherapeuten beginnen met een poging tot het losmaken van de knoop die er in je nek zit. Vaak is je nek ietwat geblokkeerd en weerhoudt dit je tot het doen van de dagelijkse dingen. Een fysio kan je goed helpen met het verwijderen van deze knoop, of hij kan je zelfs tips geven hoe je dit zelf kan doen!

Stap 3: oefeningen om de klachten te verminderen

Wanneer de knoop verdwenen is maar je toch nog lichte klachten hebt, is het handig om te beginnen met oefeningen doen. Er zijn een berg met oefeningen beschikbaar die je kunnen helpen om de pijn in je nek te verminderen. Deze kun je samen met je fysio doen tijdens de afspraak, maar vaak zijn de oefeningen ook zo gemakkelijk dat je ze ook thuis zelf kunt uitvoeren. Een fysio helpt je dus maar voorziet je ook van een lading tips die je later kunt hergebruiken!