Mijn huid veroudert: wat kan ik eraan doen?

Er zijn verschillende manieren om de huidveroudering tegen te gaan. Allereerst is het belangrijk of je de huidveroudering alleen wilt tegengaan of ook wilt inzetten op huidverjonging. huidverjonging. zorgt ervoor dat je huid op een natuurlijke manier aan het verjongen is. Hierdoor krijg je minder snel rimpels, pigmentvlekjes, donkere kringen en andere oneffenheden die we niet willen. Helaas verouderen we al vanaf ons 25e, dus vanaf deze leeftijd is het al goed om hier iets aan te doen! Er bestaan gelukkig allerlei tips om te zorgen dat je veel minder snel oud lijkt. Want helaas kunnen we het verouderingsproces nooit helemaal stoppen natuurlijk!

Roken en stress

Roken en stress zijn twee van de oorzaken die het meest voorkomen als het gaat om huidveroudering. Roken zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid veel sneller oud wordt of er oud uit ziet. De huid kan namelijk door het roken een gelaatskleur krijgen, bijvoorbeeld een gele of grijze gelaatskleur. Daarnaast zorgt roken ervoor dat de doorbloeding van de huid afneemt en de huid daardoor verslapt. Nog een oorzaak waardoor de huid kan verslapen is stress. Stress kan bijvoorbeeld komen door slaaptekort of drukke dagen. Door stress heb je een lage afweer en vernieuwen de huidcellen minder snel en ontstaat er huidveroudering. 

Andere oorzaken huidveroudering

Ouder worden is een natuurlijk proces net als huidveroudering. Maar door het ouder worden neemt de aanmaak van de stof elastine af. Deze stof zorgt ervoor dat de huid strak blijft. Door de afname van elastine wordt de huid minder rekbaar en dus ook een stuk dunner. Doordat je ouder wordt gaat ook je hormoonhuishouding veranderen. Dit is ook een oorzaak van het verouderen van de huid. Omdat hierdoor het aantal antioxidanten bijvoorbeeld afneemt. Daarnaast neemt ook de hoeveelheid melatonine af, wat ervoor kan zorgen dat je slecht slaapt. En een slechte nachtrust versterkt het verouderproces. Slaap je goed? Dan is de kans groot dat je huid minder snel verouderd!