Stamcellen opslaan

Wanneer stamcellen zijn bewerkt en onderworpen aan een zeer strenge kwaliteitscontrole, kunnen de stamcellen worden ingezet voor de medische doeleinden. Het is echter onmogelijk om de stamcellen die verkregen zijn direct te gebruiken. Stamcellen uit de navelstreng kunnen direct na de geboorte worden onttrokken. Dit geldt ook voor de melktanden, na het uitvallen van de melktand moet direct de stamcellen extraheren. Bij afname van de stamcellen is niet bekend wanneer deze ingezet worden, bij stamcelbank Nederland kunnen ze voor langere tijd worden bewaard.

Stamcellen opslaan voor eigen gebruik

stamcelbank nederland

In de vorm van navelstrengbloed en melktanden kun je stamcellen voor eigen gebruik in bewaring geven bij speciale bedrijven. Stamcelbank Nederland is één van de bekendste bedrijven. De stamcelbank is in Leusden gevestigd en in 2005 opgericht, heeft tevens een certificaat van het Ministerie van Volksgezondheid. Zij proberen vooral aandacht te krijgen bij talkshows om mensen te bewegen ook donor te worden. Cryo Save opereert ook op de Nederlandse markt, inmiddels zijn ze wereldwijd actief. Door heel Europa heen hebben ze verschillende laboratoria.

Uniek bedrijf in de wereld

stamcelbank nederland

BioEden is het enige bedrijf in Nederland wat de mogelijkheid biedt om stamcellen uit melktanden te halen, dit kun je laten opslaan voor eigen gebruik. In Texas werd in 2006 dit bedrijf opgericht, momenteel is het een wereldwijd concern met vestigingen in meer dan 60 landen. De methode om stamcellen uit melktanden te halen hebben zij vastgelegd, nadat de melktanden zijn uitgevallen worden de stamcellen eruit onttrokken en kunnen levenslang worden bewaard. Laboratoria waar de stamcellen worden opgeslagen staan in Europa, Azië en de Verenigde Staten.