Het volgen van een act cursus

Wil je meer weten over acceptance & commitment therapy? Dan is het volgen van een ACT cursus wat je moet doen. Zo kan je beter begrijpen hoe de theoretische basis van ACT in elkaar zit. Ook kan je de filosofische kant ervan beter leren begrijpen. Dat is in veel gevallen ook zeer hulpvol. Wat je dan kan doen is leren van de ervaringen die op doet met de klinische processen. Dat is wel heel belangrijk, want op die manier kan je beter handelen op de momenten dat het erom gaat. Zo is mindfulness bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van de therapie.

act cursus

Leren van de cursus


Wanneer je de cursus volgt, dan kan je daar het nodige van leren. In de eerste plaats leer je over de achtergrond en basis van de ACT therapie. Daarnaast ervaar je hoe de klinische processen verlopen. Het opdoen van die ervaringen is natuurlijk ook belangrijk voor wanneer het er straks in de praktijk op aan komt. Door de cursus te volgen ben je zelf in staat om interventies te doen. Daarmee bevorder je de aanvaarding. Ook ben je gericht op waardengerichte activiteiten. Dit is wat de cursus je allemaal kan bieden.


Volgen bij een specialist

Om de ACT Cursus tot een goed einde te brengen, is het wel belangrijk om met echte specialisten te werken. Die kunnen je pas echt bijbrengen wat nodig is. Je wilt natuurlijk ook wel de echte zaken leren. Wanneer je de cursus volgt en gecertificeerd bent, dan kan je er gemakkelijk me aan de slag. Het is ook goed om te weten dat je er de accreditatiepunten voor FGzPt, NIP en VGCt mee kan verdienen. Ook dat kan een belangrijke reden zijn om met de cursus aan de slag te gaan. Zoek daarom wel een echte specialist uit voor jezelf.