5 tips wat je kan doen tegen snurken

Slaapklinieken krijgen steeds vaker te maken met cliënten die willen weten wat ze kunnen doen om te voorkomen dat ze gaan snurken. Vaak denken mensen dat er niets aan te doen is, of dat het probleem pas ontstaat als ze ouder worden. Niets is minder waar! Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je niet gaat snurken. In dit blogartikel geven we 5 tips die ervoor kunnen zorgen.

Hieronder 5 tips tegen snurken

Wat kan ik doen tegen snurken? Dat is een vraag dat de slaapkliniek steeds vaker krijgt. Daarom geven wij je hieronder een aantal tips.

  1. Slaap op je zij. Dit is de meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat je niet gaat snurken. Wanneer je op je rug slaapt, kunnen je tong en kaak achterover vallen en ervoor zorgen dat je luchtwegen worden geblokkeerd.
  2. Slaap met je hoofd wat hoger. Wanneer je slaapt met je hoofd wat hoger, kunnen je luchtwegen beter open blijven en is de kans op snurken kleiner. Dit kan je doen door wat kussens onder je hoofd te leggen, of door een anti-snurk kussen te gebruiken.
  3. Gebruik nasal strips. Nasal strips zijn plakbandjes die ervoor zorgen dat je neusgaten wat verder open gaan staan. Dit kan ervoor zorgen dat je beter doorademt en dus minder snurkt.
  4. Zorg voor een goede mondhygiëne. Wanneer je luchtwegen niet optimaal functioneren, kan dit ervoor zorgen dat je gaat snurken. Zorg er daarom voor dat je tanden en tong schoon zijn, en gebruik eventueel een mondspoeling.
  5. Probeer wat af te vallen. Overgewicht kan ervoor zorgen dat je luchtwegen wat smaller worden, en dus kan het snurken veroorzaken. probeer wat af te vallen door gezonder te eten en meer te bewegen.

Wanneer je last hebt van snurken, is het dus zeker de moeite waard om wat aan te doen. Dit kan ervoor zorgen dat je beter slaapt, en daardoor ook fitter bent overdag.