Kom je eigen stress te boven via een stress coach

Het hebben van stress is in principe niet negatief. Stress geeft je een soort boost, waardoor de energie en concentratie toenemen, zodat je de stressvolle situatie kunt overkomen. Als je het druk hebt, dan is het fijn dat je een lichte vorm van stress ervaart. Als je immers net zo inactief en passief zou zijn als op een luie zondag, dan is het des te lastiger om al die taken af te ronden. Het probleem met stress is echter dat het ook teveel kan worden. Stress heeft de vervelende neiging om zich op te hopen als het niet ook de tijd krijgt om af te zwakken. Als je vandaag stress voelt, niet de tijd neemt om tot rust te komen en te ontspannen en morgen weer stress ervaart, dan stapelt de intensiteit van de die stressgevoelens zich meer en meer op. Je neemt het dan ook mee naar huis en zult, terwijl je dan niet aan het werk bent, toch met je werk en je taken bezig zijn in je hoofd. Dat zorgt er juist voor dat je niet kunt ontspannen. Dit kan op de lange termijn nare gevolgen hebben. Naast het feit dat het gewoon niet prettig voelt, kan het ertoe leiden dat je overspannen raakt of een burn-out krijgt. Zodra je het punt van een burn-out bereikt, is de weg terug naar normaliteit erg lang. Het is dan ook beter om gewoon te voorkomen dat het zo ver komt. Stress management kan je daarbij helpen. Hiervoor kun je een stress coach inschakelen. Een stress coach van Het Groei Atelier kan jou leren om om te gaan met situaties die stressvolle gevoelens opleveren. Uiteindelijk is de hoeveelheid stress die je ervaart voor een groot deel afhankelijk van hoe jij de dingen benadert. Als je ondanks de drukte de rust kunt bewaren, dan zal je veel minder snel last krijgen van negatieve stressgevoelens. De kleine dosis gezonde spanning zal na je werk dan ook veel sneller afnemen, waardoor je hele organisme weer tot rust komt. Door een dergelijke rust te bewaren, ben je elke dag weer voldoende opgeladen om de nieuwe taken te trotseren. Maar het vergt uiteraard training om je geest te trainen rustig te blijven. Daarom is een stress coach in deze hectische tijden zeker geen overbodige luxe. Dankzij een stress coach kun je je eigen stressgevoelens een stuk beter managen, waardoor je dus ook weer meer plezier kunt halen uit je werk. 

Ontdek alles over de stress coach via groeiatelier.nl

Als je graag meer wilt weten over stress coach, dan kun je terecht op de site van groeiatelier.nl. Hier vind je meer informatie over de 3 stress coaches van Het groei Atelier. Je Kunt namelijk een beroep doen op: 

  • Sandra 
  • Froukje 
  • Marleen

Iedere coach heeft een eigen aanpak en via de site van groeiatelier.nl kun je meer lezen over deze drie coaches en hun werkwijze. 

Neem contact op met de coach

Via de website van groeiatelier.nl kun je uiteraard ook meteen contact opnemen met de stress coach en een afspraak maken voor een eerste sessie.