Een implantaat tand, kan ik die aanvragen?

Een implantaat tand kun je aanvragen, maar voor veel mensen is dit nog wel lastig om op een goede manier te doen. Daarom is het goed om te kijken naar de opties die je hebt en waarom je een tand met een implantaat nodig hebt. 

Deze tanden kun je namelijk niet nemen als je gewoon een gezond gebit hebt. Dat wil je dan natuurlijk ook niet, want je hebt dan gewoon nog je eigen tanden. Wanneer dit niet zo is, kun je wel kijken naar de opties. 

Een implantaat tand voor één tand

Een implantaat tand is voor één tand. Dit kan gaan om een tand die misschien verrot is of om een tand die je verloren hebt. Dan kun je een implantaat laten plaatsen voor deze ene tand, zodat je weer een tand hebt. 

Deze tanden gaan ruim 10 jaar mee, waardoor het zeker een aanrader is wanneer je er eentje mist. Niet iedereen weet al dat dit soort tanden bestaan. Als je er eenmaal bewust van bent, zie je direct welke mogelijkheden je allemaal hebt. 

Een volledig kunstgebit met implantaten

Je kunt er ook voor kiezen om een volledig kunstgebit met implantaten te laten zetten. Dan heb je niet een implantaat tand, maar een volledig gebit met implantaten. Dit is soms nodig, omdat je misschien je gebit verloren bent. Dan is het goed om te kijken wat voor een kunstgebit bij je past. 

Per situatie en persoon kan dit ook erg verschillen. Daarom is het goed om te kijken welke opties je precies hebt. Zo voorkom je dat je niet weet waar je aan toe bent. Je hebt namelijk niet zomaar een kunstgebit nodig. Hier gaat altijd wat aan vooraf. 

Wat kost een implantaat tand?

Het is wel goed om te weten wat een implantaat tand precies gaat kosten. De kosten kunnen eigenlijk vrij uiteen lopen. Als je maar één tand nodig hebt, gaat het vaak om rond de €2000. Dit kan wel per situatie heel erg verschillen. 

Soms worden de tanden ook vergoed door de zorgverzekering. Wanneer dit het geval is, kun je natuurlijk het geld terug vragen. Zodra je dit doet, kun je waarschijnlijk makkelijker een implantaat tand nemen dan wanneer je alles zelf moet betalen. Het is namelijk nog wel een vrij hoog bedrag als je het uit eigen zak moet gaan betalen. 

Waar kan ik terecht voor deze tand? 

Deze implantaat tand kun je niet zomaar even bij je tandarts laten zetten. Het beste is om naar een kliniek toe te gaan die er echt verstand van hebben. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent wanneer je het implantaat in je mond laat plaatsen. 

Het is goed om te kijken welke kliniek er in je omgeving zit en of ze je kunnen helpen. Elke kliniek heeft een andere werkwijze, dus het is wel goed om hier even naar te vragen. Zo weet je precies wat er gaat gebeuren als je een implantaat tand in je mond laat zetten.