Zorg op afstand?

Als je denkt aan zorg op afstand, dan vraag je je misschien wel af hoe dat nou precies werkt. Het is eigenlijk best wel simpel. Het gaat allemaal om de verbinding die je hebt met degene die voor je zorgt via het internet. Je hebt dan een videogesprek met elkaar en op deze wijze word je ook geholpen. Uiteraard kunnen er dan alleen dingen opgelost worden die jij zelf kan doen. Dus stel dat je bijvoorbeeld een pil moet nemen die je voorgeschreven staat, maar je weet niet hoe, dan kun je het nog steeds zelf doen. Echter gebeurt dat met de begeleiding van de zorg die je dan aan de lijn hebt met videobellen. Zo zijn er ook nog eens veel andere voordelen van zorg op afstand die je kan benoemen.

Voordelen

Je hebt een aantal voordelen die de zorg op afstand wat beter laat zijn dan de normale zorg. Laten we beginnen bij het feit dat het veel veiliger is. Dit komt dus doordat je niet direct in contact komt met elkaar, waarbij dat in sommige gevallen wel eens lastig kan zijn. De indirecte manier van met elkaar in contact zijn is daarbij ook nog eens sneller, stel dat je iets wilt weten over een bepaald ding wat betreft de zorg van je eigen lichaam of iets dergelijks, dan kun je even snel contact opnemen, in plaats van dat je nog een uur op de verzorger moet wachten totdat degene bij jou thuis is. 

zorg op afstand

De thuiszorgplanner

Voor sommigen zou dat nog wel eens even wennen kunnen zijn, maar de thuiszorgplanner is iets wat de zorgverleners het veel makkelijker maakt. Het is een digitaal hulpmiddel, waardoor het voor de ouderen wel eens moeilijk kan zijn om daaraan te wennen. Als dat echter gebeurd is, dan is het heel proces veel makkelijker. Je bent daardoor ook verplicht om de app te gebruiken, waardoor je er ook alleen maar sneller mee om zou kunnen gaan. Maar wat is nou de thuiszorgplanner precies?

De definitie

Het is eigenlijk een moderne hulpmiddel voor het inplannen van afspraken. Daarnaast is het nog eens zo dat je makkelijker te bereiken bent en andersom ook, je hoeft namelijk niet meer 3 keer doorverbonden te worden. Door de data die over jou wordt opgeslagen en overigens ook beveiligd blijft, kunnen de zorgverleners sneller hulp bieden, waardoor de workflow ook sneller gaat. Verder zijn de afspraken ook veel meer overzichtelijk en ben je dus veel sneller geholpen. Het mooie aan een digitale agenda, waar je je afspraken in kan plannen, is het feit dat het veel meer flexibel is om het te kunnen verzetten, afzeggen of simpel een nieuwe afspraak te maken. Verder is het ook zo dat je andere functies makkelijker met elkaar over kan laten gaan in de app, zo ook de externe pakketten aan je huidige toevoegen. Om het kort samen te vatten, zodra je naar de app overstapt, is het wel eerst even wennen, maar zodra je het begrijpt, kun je er veel makkelijker mee omgaan.