Praktische tips om je wallen te laten wegwerken

Wallen wegwerken? Wallen onder je ogen kunnen zorgen voor een vermoeid uiterlijk en dat wil je liever vermijden. Een goede nachtrust, gezonde voeding en voldoende water drinken kunnen helpen om wallen te voorkomen. Maar soms zijn wallen genetisch bepaald of ontstaan ze door een drukke levensstijl. Gelukkig zijn er mogelijkheden om van je wallen af te komen. In deze blog geven we je vijf tips om wallen weg te werken.

Een goede oogcrème

Een goede oogcrème kan wonderen doen voor je wallen. Kies een crème die cafeïne en vitamine C bevat, deze ingrediënten kunnen de bloedcirculatie stimuleren en vochtophoping verminderen. Breng de crème ’s ochtends en ’s avonds aan en masseer voorzichtig rondom de ogen.

Slaap op je rug

Door op je rug te slapen voorkom je dat vocht zich ophoopt onder je ogen. Als je op je buik of zij slaapt, kan er vocht blijven zitten onder je ogen waardoor wallen ontstaan.

Koud kompres

Een koud kompres kan helpen om zwelling onder de ogen te verminderen. Leg een paar theezakjes of een lepel een paar minuten in de vriezer en leg deze op je ogen. Je kunt ook een washandje onder koud water houden en deze op je ogen leggen. Het koude kompres zorgt voor een vernauwing van de bloedvaten waardoor zwelling afneemt.

Hydrateer voldoende

Voldoende water drinken is belangrijk om het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden. Als je te weinig water drinkt kan dit resulteren in uitdroging wat voor wallen kan zorgen. Drink dagelijks minstens 1,5 liter water.

Laat filler behandeling doen

Als de bovenstaande tips niet helpen om je wallen te verminderen, dan kun je ervoor kiezen om filler behandeling te ondergaan. Dit is een niet-chirurgische behandeling die de huid onder de ogen opvult waardoor de wallen minder zichtbaar zijn. Overleg met een gekwalificeerde arts of een filler behandeling geschikt en veilig is voor jou.

Samenvattend

Wallen kunnen erg vervelend zijn en kunnen voor een vermoeid uiterlijk zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van je wallen af te komen zoals het gebruik van oogcrème, een koud kompres en het drinken van voldoende water. Mocht dit niet helpen dan kan je overwegen om filler behandeling te ondergaan. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke behandelingen bij jou passen en altijd een gekwalificeerde arts te raadplegen. Door een goede stappen te nemen zorg je ervoor dat je er weer fris en wakker uitziet.

Bron: www.facelandclinic.com

Wallen wegwerken