De facelift voor een jonge frisse uitstraling

De MACS lift techniek zorgt voor een gladde huid en een strakke kaaklijn. De behandeling is bedoeld voor de verouderde huid. Deze techniek wordt dan ook het meest toegepast bij mannen en vrouwen tussen de 50 en 60 jaar. De afkorting staat voor Minimal Access Cranial Suspension. Voor de behandeling is namelijk maar een kleine snede nodig van het oor naar de haargrens. De weefsels worden vanuit hier gelift met een hechtdraad. Het overtollige vel wordt hierna weggehaald waarna de snede weer dicht gehecht wordt.

Na de MACS lift behandeling

Na de MACS lift behandeling moet rust genomen worden en mogen geen inspanningen gedaan worden. Dit geldt zeker voor de eerste twee weken. Je gezicht zal opgezwollen en beurs zijn. De eerste week zal je ook een drukmasker dragen om het herstel te versnellen. Ben je een roker? Dan is het verstandig een paar weken voor, tijdens en na de operatie niet te roken. Dit heeft namelijk een negatieve invloed op het herstel vanwege de slechtere doorbloeding van de huid wanneer je rookt. De huid is na gemiddeld zes weken weer helemaal hersteld.

Zijn er risico’s?

Ook aan deze facelift techniek zijn een aantal risico’s verbonden. Om deze reden is het belangrijk een consult aan te vragen bij Kliniek Veldhoven voordat de ingreep plaatsvindt. Zij kunnen je precies vertellen wat de eventuele bijwerkingen zijn. Zo is er een kleine kans dat je een nabloeding of infectie oploopt. In zeer zeldzame gevallen is zenuwbeschadiging opgetreden waardoor gelaatsspieren uitvielen. Dit herstelde in de meeste gevallen geleidelijk weer.